Líbí se ti na tomto blogu?

želva

3. listopadu 2008 v 17:37
Velmi hojnou želvou v jižní Kanadě a v USA je želva karolínská,asi 20cm dlouhá.Má poměrně vysoký krunýř s tupou hranou a hnědé až černohnědé zbarvení,se žlutými nepravidelnými skvrnami a proužky.Hlava a nohy jsou žluté skvrnité.Oční duhovka je u samců červená,a u samic šedá.Spodní pancíř je rozdělen na dvě části.Želva Karolínská žije na rozdíl od svých příbuzných většinou na souši.Na jaře,krátce po zimním spánku,se páruje.V červnu nebo v červenci,na jihu o měsíc dřív,klade samice do decimetrového dolíku 4 až 5 vajec.Mláďata se líhnou v září nebo v říjnu,ale některé vejce i přezimuje a mláďata se líhnou zjara příštího roku.Tyto želvy žerou jak potravu rostlinnou,tak i živočišnou.Rádi pojídají i houby a lesní plody.Často se zdržují v bažinách nablízku hnízd bukačů nebo volavek a živí se tam zbytky ryb,které vypadnou z ptačích hnízd. Dalších pět druhů rodu Terrapene obývá Mexiko a jih USA.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Monika Monika | 3. listopadu 2008 v 17:40 | Reagovat

Ahoj! Som v 8. kole SONDate, tak prosím hlasuj za mňa na www.lisabon.blog.cz/0811/8-kolo-sondate Diky moc. Máš krásny blog :-) Sorry za reklamu.

2 anetka zamkova anetka zamkova | Web | 19. listopadu 2008 v 18:01 | Reagovat

ahojky moc pěkný

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama